Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21/10/2012 - Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΚΛΗ ΣΑΡΡΗ



Ένας χρόνος συμπληρώθηκε εχθές από την μεγάλη απώλεια ενός Έλληνα, σπουδαίου Δασκάλου, του οποίου η μνήμη θα παραμείνει ζωντανή σε όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν και η προσφορά του θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον ιστορικό του μέλλοντος. Ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών τίμησε εχθές την μνήμη του Νεοκλή Σαρρή, την ώρα που το ελληνικό κράτος δεν τολμά. Αν και ποια μεγαλύτερη τιμή μπορεί να του δώσει αυτό το κράτος, από αυτήν που κέρδισε μόνος του με την ζωή και το έργο του; 

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, στην Ελλάδα που η μετριότητα κερδίζει ολοένα έδαφος στον πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο έναντι των λίγων φωτεινών εξαιρέσεων, στην Ελλάδα που οι μουσουλμάνοι το θρήσκευμα αυτοπροσδιοριζόμενοι δε ως μέλη τουρκικής (;) μειονότητας νέοι μπαίνουν με διαφορετικές βάσεις στα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα από τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες, στην Ελλάδα που οι μουσουλμάνοι της Θράκης διεκδικούν εκτός των άλλων τουρκόφωνα σχολεία αρνούμενοι κάθε προσπάθειας αφομοίωσης, βρίσκοντας δε ουραγό το ανεπαρκές ελληνικό κράτος, στην Ελλάδα των διανεμόμενων τουρκικών σειρών και άλλων τρόπων εφαρμογής της λεγόμενης «μαλακής ισχύος» (soft power), στην Ελλάδα που είναι αντιμέτωπη με το νέο-οθωμανισμό του Αχμέτ Νταβούτογλου, τον οποίον η πολιτική τάξη κατά το πλείστον αρνείται πεισματικά να κατανοήσει, ο Νεοκλής Σαρρής αποτελεί μια αδιαφιλονίκητα έντονη απώλεια. 

Μακάρι οι νέες γενιές να διδαχθούν από την παρακαταθήκη που άφησε, να ενστερνιστούν το πάθος για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων της χώρας με σεβασμό στα νόμιμα δικαιώματα των άλλων και να διεκδικήσουν και να φυλάσσουν με το μισό τουλάχιστον σθένος του Σαρρή τα «ίδια». 

Στην εκδήλωση τον λόγο είχαν διακεκριμένες προσωπικότητες, όπως, έστω και δια αποστάσεως, ο αγωνιστής της Κύπρου κ. Βάσος Λυσσαρίδης, οι καθηγητές κ. Παναγιώτης Ήφαιστος και κ. Γιώργος Κοντογιώργης, ο αναπληρωτής υπουργός κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο λέκτορας κ. Νικόλαος Ραπτόπουλος, ο συγγραφέας κ. Γιώργος Καραμπελιάς και ο πρόεδρος Εφορείας Ορφανοτροφείου Πριγκήπου κ. Δημήτρης Καρακάσης.  Εκ μέρους της Νεολαίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην εκδήλωση παρέστη η Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων Μανταλένα Παπαδοπούλου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου