Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΑΡΘΡΟ: ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ



Οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, με την πολιτική των μνημονίων βυθίζουν στην ύφεση την ελληνική κοινωνία και την οδηγούν σε ενα σκοτεινό και μακρύ τούνελ, χωρίς κανένα φως στην άκρη του. Πρέπει να θεωρείται πλέον δεδομένο ότι τέτοιου είδους αποφάσεις οφείλονται στην άγνοια ή στην ανικανότητα τους να πράξουν το ορθό.

Έτσι, φθάσαμε για ακόμα μια φορά να γίνονται συστάσεις στην  Ελληνική Κυβέρνηση, αυτή τη φορά από την Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, για να καταλάβουν οι υπέρμαχοι των μνημονίων πως τα δύο παρακάτω σημεία είναι παράνομα και αντιδημοκρατικά:
- η μείωση του κατώτατου μισθού για τους νέους: Το Συμβούλιο, μεταξύ άλλων, διαπιστώνει παραβίαση στη μείωση του βασικού μισθού για τους εργαζομένους κάτω των 25 ετών στα δύο τρίτα, κάτω από το όριο φτώχειας των 580 ευρώ
- Τη «δοκιμαστική περίοδο» κατά την οποία οι εργαζόμενοι μπορούν να απολύονται χωρίς προειδοποίηση για έναν χρόνο: Αυτό, με βάση την απόφαση της Επιτροπής, αντιβαίνει στη ρήτρα της Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Χάρτας για «προειδοποίηση σε ένα λογικό χρονικό διάστημα».

Η απόφαση της Επιτροπής -ανέφερε ο πρόεδρός της, Λουίς Χιμένα Κεσάδα- «διαπιστώνει το παράνομο των εν λόγω μέτρων και επίκλησή της μπορεί να γίνει στα εθνικά δικαστικά όργανα».

Από την παραπάνω απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, προκύπτει κατ’ αρχήν το γεγονός ότι η Ελληνική Κυβέρνηση μπορεί αξιοποιώντας την συμβουλευτική αυτή απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης να ανακόψει μια πολιτική που οδηγεί τη νέα γενιά σε εργασιακό μεσαίωνα.

Καλείται η Ελληνική Κυβέρνηση να εφαρμόσει στην ουσία το άρθρο 4 του Συντάγματος το οποίο ξεκάθαρα και ρητά αναφέρει πως όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο. Με το συγκεκριμένο νόμο, που επιβάλλει μειωμένο μισθολόγιο για τους κάτω των 25 ετών συμπολίτες μας, γίνεται ξεκάθαρα διάκριση μεταξύ ισότιμων Ελλήνων πολιτών με ηλικιακό κριτήριο, αποτελεί Συνταγματική Εκτροπή, μια από τις πολλές που πραγματοποιούν οι Μνημονιακές Κυβερνήσεις των τελευταίων ετών.

Είναι κοινή πεποίθηση πλεόν πως στην Ελλάδα απαιτείται άμεσα η δημιουργία Συνταγματικού Δικαστηρίου, καθώς χρέη Συνταγματικού Δικαστηρίου εκτελεί, μέχρι στιγμής, το Συμβούλιο της Επικρατείας και αν κρίνουμε από  τον συγκεκριμένο αντισυνταγματικό νόμο, μάλλον δεν έχει τα κατάλληλα εργαλεία προκειμένου να επιβάλλει άμεσα και αποτελεσματικά την τήρηση της Συνταγματικής Νομιμότητας.

Είναι προφανές ότι με βάση την «περίεργη» οικονομική θεωρία της, η κυβέρνηση, προσπαθεί με «αγωνία» να βαθύνει την ύφεση, αφαιρώντας εισόδημα απ την κοινωνία με κάθε μέσο, αφού βάσει αυτής μια οικονομία σε ύφεση απαιτεί την τόνωση και αύξηση της κυκλοφορίας του χρήματος, ενώ στην πράξη μια ακόμα φορά η κυβέρνηση πράττει το αντίθετο, βάζοντας στο περιθώριο τη νέα γενιά, η οποία θα  μπορούσε με την κατάλληλη υποστήριξη να αποτελέσει την καλύτερη εγγύηση ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Κώστας Ι. Πανουσόπουλος
Μέλος Νεολαίας



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου