Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28/10/2012 - ΕΝΑΣ ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΘΕΛΕΙ ΕΝΑ ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΟΧΙ



Στις 28 Οκτωβρίου 1940 η Ελλάδα ήρθε αντιμέτωπη με ένα ιστορικό δίλημμα: ναι ή ΟΧΙ στην παράδοση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας; Και επέλεξε ένα γενναίο ΟΧΙ ενάντια σε κάθε πρόγνωση, ενάντια σε κάθε λογική. Από το σπίτι του Μεταξά μέχρι και το πιο απομακρυσμένο χωριό αυτού εδώ του τόπου, ο Έλληνας βροντοφώναξε ΟΧΙ κι αυτό το ΟΧΙ έγινε ΑΕΡΑΣ ο οποίος έμελλε να χαραχθεί στην ιστορική μνήμη συνοπτικά με την ρήση του Ουίνστον Τσώρτσιλ: «Στο εξής δεν θα λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες».

Ο λαός μας έχει αποδείξει στην πράξη πως είναι ικανός για μεγαλεία, πως έχει αξίες, ήθη και ιδανικά και πως ξέρει να προστατεύει την πατρίδα και το σπίτι του. Σε ένα τόσο σημαντικό γεωστρατηγικό σημείο, ένας τέτοιου είδους λαός, μπορεί να θεωρηθεί τουλάχιστον ενοχλητικός, αν όχι επικίνδυνος από τους ισχυρούς αυτού του κόσμου.

Κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο οι κατοχικές δυνάμεις εισέβαλαν στην πατρίδα μας με συμβατικά όπλα και αντιμετώπισαν ένα αποφασιστικό ΟΧΙ και την σθεναρή αντίσταση σύσσωμου του έθνους. Οι Έλληνες βρίσκονται και πάλι αντιμέτωποι με μια ιστορική πρόκληση. Μόνο που η πολιτική τάξη αντί να δώσει το σύνθημα και να αποτελέσει το παράδειγμα, απεδείχθη ελλιπής και προκειμένου να περισώσει τη θέση της και τα προσωπικά της οφέλη, εγκλωβίσθηκε τελικά σε ένα καταστροφικό ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ. Οι κατοχικές δυνάμεις έχουν εισβάλλει στην πατρίδα με αντισυμβατικά μέσα. Σήμερα οι Έλληνες καλούμαστε να αφουγκρασθούμε το αίμα των προγόνων μας που φωνάζει ΑΕΡΑ! 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου